Gelekte documenten Snowden bevatten ufo-foto’s

Nieuwe gelekte NSA-documenten bevatten foto’s van ongeïdentificeerde vliegende objecten die zijn verzameld door een Britse inlichtingendienst.

De stukken zijn vrijgegeven door The Intercept, een website die in het leven is geroepen om te berichten over informatie die wordt aangeleverd door Edward Snowden.

De documenten zijn samengesteld door het Government Communications Headquarters (GCHQ), een Britse inlichtingendienst die zich bezighoudt met informatiebeveiliging en SIGINT (Signals Intelligence). De dienst maakt onderdeel uit van het ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt vaak in verband gebracht met het afluisterprogramma ECHELON.

Vorig jaar werd bekend dat het GCHQ in 2009 telefoongesprekken en computerverkeer van buitenlandse deelnemers aan de G20-top in Londen had onderschept. De informatie was doorgespeeld aan ministers van de Britse regering. De dienst bleek ook e-mailcorrespondentie, sociaalnetwerksites en telefoonverkeer vanuit Duitsland systematisch in de gaten te houden.

In de stukken is te lezen hoe YouTube en Blogger in de gaten worden gehouden en hoe Anonymous wordt bestookt met DDoS-aanvallen en virussen. De documenten maken ook duidelijk hoe inlichtingendiensten het internet proberen te controleren door middel van infiltratie en manipulatie. Er wordt gebruikgemaakt van twee verschillende tactieken, namelijk het verspreiden van desinformatie op internet om de reputatie van mensen te beschadigen en het inzetten van bepaalde methoden om de cyberruimte te manipuleren.

De UFO-foto’s zijn geplaatst onder de kop ‘Influence and Information Operations’. Het is nog onduidelijk waarom ze zijn gebruikt. Het gaat om een foto die in 1950 is gemaakt in Redbud in Illinois, een screenshot van een video die is gemaakt door Arturo Robles Gil uit Mexico en een foto die in 2011 is genomen in Cornwall in Engeland. Nu de stukken op internet staan is het mogelijk dat iemand zal onthullen waarom juist deze foto’s zijn gebruikt. We houden u op de hoogte.

Door: The Intercept
Lees meer

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: