Drie keer is de aarde ontsnapt aan een ramp

De meeste mensen weten nog steeds niet dat de aarde in 2012 bijna werd geroosterd door een zonnenvlamuitbarsting.

Niet alleen in 2012, maar ook in 2013 gebeurde dit en zelfs ook de afgelopen maand.

Als één van die zonnenstormen ons direct had geraakt dan zou het resultaat rampzalig zijn geweest. Elektriciteitsnetwerken wereldwijd zouden zijn uitgeschakeld en veel van onze bestaande technologie zou geroosterd zijn.

In feite zou het leven zoals wij dat kennen ten einde zijn gekomen, in ieder geval voor een aanzienlijke tijd.

Dit soort zonnenstormen hebben de aarde vaker geraakt en experts zeggen dat het onvermijdelijk is dat het weer zal gebeuren.

De meest bekende gebeurtenis in deze categorie is het zogenaamde Carrington Event in 1859. Afgezien van de telegraaf waren er in die tijd weinig elektrische componenten om echt problemen te kunnen veroorzaken.

Als we vandaag de dag echter een dergelijk Carrington Event zouden meemaken dan zou dit een complete en totale nachtmerrie zijn. Een onderzoek door Lloyd’s of London heeft uitgewezen dat schade van 2.600.000.000.000 Dollar zou ontstaan aan de economie en dat er minsten tien jaar voor nodig zou zijn om van de gevolgen te herstellen.

Wetenschappers houden vol dat er weer een moment zal komen waarop we geraakt zullen worden door een dergelijke vlam van de zon. De enige vraag is wanneer.

Op één of andere manier is de uitbarsting van de zon van 2012 weer uitgebreid in het nieuws deze week, zoals bijvoorbeeld in een artikel bij Reuters.

“Fierce solar blasts that could have badly damaged electrical grids and disabled satellites in space narrowly missed Earth in 2012, U.S. researchers said on Wednesday”.

Hoe groot die uitbarsting was in 2012 kun je zien in deze video.

Ook in juli 2013 was het raak toen Peter Vincent Pry, een lid van de Amerikaanse Congressional EMP Threat Commission zei:

“Basically this is a Russian roulette thing,” added Pry. “We narrowly escaped from a Carrington-class disaster.”

Waarschijnlijk is het de meeste mensen volledig ontgaan, maar vorige maand was er wéér een dergelijke gebeurtenis.

“A huge magnetic filament shot out of the sun Monday, sending shockwaves racing at 1.7 million miles per hour and a brief roar of static through shortwave radios across the planet”.

Maar ook deze keer hadden we weer alle geluk van de wereld omdat de uitbarsting niet direct op de aarde was gericht.

Had één van deze drie zonnenvlamuitbarstingen van de afgelopen jaren ons wel geraakt dan hadden we een zogenaamd technologisch Armageddon meegemaakt. Niets, maar dan ook helemaal niets, werkt dan meer.

De verwarming in de huizen doet het niet meer noch de computer, internet, mobiele telefoons, elektronisch bankieren of pinnen, je kunt geen benzine meer tanken en supermarkten worden niet bevoorraad.

Waar het op neer zou komen, is een totale en volledige ineenstorting van de economie. Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat als er iets dergelijks zou gebeuren in Amerika, tweederde van de totale bevolking binnen een jaar zou omkomen als gevolg van honger, ziekte en sociale chaos. Een potentiële ramp zoals wij die nog niet in onze geschiedenis hebben meegemaakt.

De eerste 24 tot 48 uur na een dergelijke gebeurtenis zal voor grote verwarring zorgen onder de bevolking omdat traditionele nieuwsbronnen zoals radio, televisie, computer of kranten er niet meer zullen zijn.

Binnen enkele dagen, wanneer mensen zullen beseffen dat de elektriciteit voorlopig niet terug zal komen en de winkels langzamerhand leegraken, begint de chaos.

Binnen 30 dagen zal er sprake zijn van massale sterfte omdat voedselvoorraden op raken, plunderaars en ander tuig de straten afstruinen en er overal gewelddadige acties zullen ontstaan. Er zullen geen nieuwe medicijnen komen en de pompen voor de waterzuivering zijn gestopt.

We lezen dit soort dingen, maar echt inzinken doet het niet. Dat is omdat wij ons geen leven kunnen voorstellen zonder al die dingen die we nu heel gewoon vinden.

De afgelopen twee jaar zijn we drie keer op een haar na aan bovengenoemd scenario ontsnapt. Dat het ons absoluut een keer zal treffen, is geen geruststellende gedachte. Daarom is het goed als we misschien de dingen die we nu heel gewoon vinden wat meer waarderen, want één uitbarsting zoals te zien in de video hierboven, is genoeg om alles op aarde voorgoed te veranderen.

Door: The Truth Wins

Lees meer

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: