Fenomenale hulpactie van Moeder Natuur: dolfijnen redden meisje van zelfdoding

Dolfijnen hebben wetenschappers naar een suïcidaal meisje geleid dat dreigde te verdrinken in zee. Dat meldt National Geographic.

Door de pientere respons van de tuimelaars werd een zelfdoding verhinderd.

Biologe Maddalena Bearzi, oprichtster van de ‘Ocean Conservation Society’, schreef het hartverwarmende verhaal neer in haar meest recente boek ‘Dolphin Confidential’.

Andere richting
Haar team was een groep dolfijnen aan het volgen voor de kust van Los Angeles om het gedrag van de dieren in kaart te brengen toen één van de tuimelaar plots van richting veranderde. De rest van de groep volgde in zijn spoor tot verbazing van de wetenschappers. Het team besloot de dieren dan maar achterna te gaan met hun bootje.

Kring
“Ineens hield de groep halt en vormde een cirkel rond een donker object”, schreef Bearzi. Eén van haar assistenten merkte nadien een op het eerste zicht levenloos meisje op temidden van de kring.

Onderkoeling
Toen ze met hun bootje wat naderden, zagen ze hoe het verzwakte meisje nog net haar hoofd kon draaien en haar arm half in de lucht wist te steken. De wetenschappers verwittigden de kustwacht en haalden de drenkeling uit het water alvorens spoed te zetten naar de dichtsbijzijnde havenstad. Het team probeerde het meisje dat leed aan hevige onderkoeling, warm te houden door haar te knuffelen. Ze sprak maar een paar woordjes Engels.

Zelfmoordbrief
Eens aan wal verzekerden de artsen dat het 18-jarige meisje volledig zou herstellen maar dat er ook een zelfmoordbrief was aangetroffen. “Indien de dolfijnen ons op dat moment niet naar die specifieke plaats op zee geleid hadden, dan was ze zeker gestorven”, aldus de biologe.

Bron: HNL.be

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: