Onze jeugd loopt groot gevaar

Afgelopen weekend werd in de praktijk pijnlijk duidelijk hoe groot het gevaar is waaraan onze kinderen dagelijks blootgesteld worden.

Twee twaalfjarige meisjes steken een vriendin 19 keer met een mes om haar te vermoorden in opdracht van een fictief karakter uit een computerspel.

De wat ouderen onder ons kunnen zich nog herinneren dat kinderen vroeger buitenspeelden. Ze werden naar buiten gestuurd, moesten maar zien hoe ze zich gingen vermaken en ze werden niet eerder thuis verwacht dan als het eten op tafel stond.

Vandaag de dag zit het merendeel van de kinderen een groot deel van de dag vastgekleefd aan een scherm. Vanaf het moment dat ze nauwelijks kunnen praten, beginnen hun vingertjes al met het indrukken van toetsen.

Sociale media, internet en allerlei spelletjes zijn de omgeving waarin onze kinderen opgroeien. De meeste ouders hebben misschien het vage idee dat ze wel weten waar hun kinderen mee bezig zijn, maar de praktijk bewijst toch heel vaak iets anders.

Zoals in het geval van twee 12-jarige meisjes afgelopen weekend in de Amerikaanse stad Waukesha in de staat Winsconsin.

Afgelopen zaterdag namen Morgan Geyser en Anissa Weier een vriendin, die eveneens 12 was, mee naar het bos in de buurt van waar ze woonden. Daar werd het meisje tegen de grond gegooid en vervolgens 19 keer gestoken met een keukenmes en voor dood achtergelaten.

Gelukkig werd ze later gevonden door een toevallig passerende fietser en overleefde ternauwernood de moordpoging.

Hadden Morgan en Anissa zo’n grote hekel aan haar dat ze vonden dat het terecht was om haar te vermoorden?

Nee, want ze hadden helemaal geen hekel aan het meisje, het was een vriendin. Echter, zij moest worden vermoord omdat ze dan in een goed blaadje zouden komen bij SlenderMan. Wie dat is? Niemand anders dan een fictief karakter uit een soort online computerspel.

“De opdracht van SlenderMan is vooral het stalken, ontvoeren en traumatiseren van mensen, met name kinderen. Het is een lange, dunne man in smoking met een zwart jasje, rode das en wit shirt. Hij heeft een witte tot lichtgrijze huid zonder ogen, oren, neus, mond of haar. Hij heeft zeer lange armen en benen en spreekt niet.”

Dit soort spelletjes is te vinden op een website die heet Creepypaste Wiki, waar de subtitel is:

“You know the devil never dies, keeps coming back. But you gotta keep killing him.”

In dit geval is het in zoverre goed afgelopen dat het slachtoffertje niet is overleden. Morgan en Anissa zijn inmiddels voorgeleid in de rechtbank en er is besloten dat ze zullen worden berecht als volwassenen, waardoor hen een gevangenisstraf van 65 jaar boven het hoofd hangt.

Drie kinderlevens in één klap verwoest. Uit de reacties van mensen uit de omgeving blijkt dat niemand enig idee had waar de meisjes mee bezig waren. Ze hadden de moord op het vriendinnetje al maanden van te voren gepland omdat ze dan zogenaamde “proxies” van SlenderMan zouden worden.

De virtuele wereld van sommige computerspellen is zo echt dat het niet zo vreemd is dat bij kinderen de scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid volkomen verdwijnt. Voor hen is het werkelijke leven onderdeel van het spel waarin ze dagelijks zitten. Waarin geweld, ontvoeringen en moorden een “normaal” onderdeel vormen van hun belevingswereld.

Deze kinderen horen dringend hulp te krijgen en niet voor 65 jaar achter de tralies te verdwijnen. Degenen waar dat wel mee zou moeten gebeuren zijn zij die er bewust op uit zijn om kinderen op zo vroeg mogelijke leeftijd te bewerken via internet, computerspellen en niet te vergeten de muziekindustrie.

Kinderen groeien tegenwoordig op en worden geprogrammeerd in een wereld waarin satanisme, moord, geweld en veel bloed een onderdeel vormen van hun dagelijkse programma. Een wereld waarin ouders het veelal te druk hebben met hun eigen beslommeringen en carrière om voldoende aandacht te besteden aan hun kroost.

Wat hier gebeurd is in Waukesha is niets anders dan een keiharde “wake up call” voor ons allemaal. Want, geloof het of niet, wat er gebeurd is met Morgan en Anissa kan ook jóuw kind overkomen.

Jammer is wel dat de hele anti internetpropaganda hier weer wordt ingezet om het publiek angst aan te jagen en het pad vrij te maken voor algehele regulering/censuur van het internet.

Bron: Niburu.co

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: