Aardbeving voor kust van Fukushima

Voor de kust van de prefectuur Fukushima heeft zich gisteren een aardbeving voorgedaan met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter.

De aardbeving werd in Tokio amper gevoeld en hield geen riciso in op een tsunami. Dat zegt het meteorologisch agentschap van Japan.

De aardbeving trof de regio waar de kerncentrale Fukushima Daiichi gelegen is, alsook een tweede nucleair complex, Fukushima Daini. Maar er werd niet onmiddellijk gesproken over enige onregelmatigheden, noch door uitbater Tokyo Electric Power (Tepco), noch door de publieke omroep NHK.

Het epicentrum van de aardbeving, die plaatsvond om 5.15 uur lokale tijd (gisteren 22.14 uur in België), bevond zich voor de kust van Fukushima. Het hypocentrum lag op 50 kilometer diepte, zegt het Japanse agentschap. Verschillende delen van de prefectuur werden getroffen door de aardbeving, alsook agglomeraties van de naburige prefectuur Miyagi.

Al enkele weken komen er frequent aardbevingen voor in het noordoosten van de archipel. Op 11 maart 2011 zorgde een aardbeving van 9 op de schaal van Richter er voor een gigantische tsunami waarbij meer dan 18.000 mensen om het leven kwamen.

Lees verder bij de bron.

Dalternative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: