Je darmen kunnen meer ellende veroorzaken dan je denkt

Ook al heb je op dit moment geen last van je darmen en denk je dat je gezond bent dan kan toch de werkelijkheid een andere zijn.

Vervuilde en opgezwollen darmen kunnen een scala aan klachten veroorzaken, die je nooit in verband met je darmen zou brengen.

Heb je ooit last gehad van de volgende symptomen of klachten?

Buikpijn, allergieën, angstgevoelens, astma, rugpijn, constipatie, kramp, depressies, moeheid, hunkering naar voedsel, hoofdpijn, aambeien, maagzuur, slapeloosheid, geïrriteerdheid, geen zin in seks, gebrek aan concentratie, geheugenverlies, problemen met menstruatie, misselijkheid, slechte eetlust, prostaat problemen, huidproblemen of gewichtstoename. Het kan maar zo veroorzaakt worden door een opstapeling van rommel in je darmen.

Je darmen zijn het grootste “opruim” orgaan in je lichaam. Het belangrijkste kanaal voor het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Als ze niet goed werken dan wordt de ontlasting opgeslagen, droogt uit en wordt op een compacte manier door je darmen vastgehouden. Uiteindelijk wordt dit afval een soort slib en zal, omdat het weer door het lichaam wordt geabsorbeerd, je langzaam vergiftigen.

Onze moderne levensstijl heeft zijn tol geëist voor wat betreft onze verterings- en zuiveringssorganen. Bewerkt voedsel met een hoog vetgehalte en bijna geen vezels, dierlijke vetten met een hoog cholesterol, zware metalen en pesticiden, gebrek aan beweging, verhoogde niveaus van giftige (lucht)vervuiling en een hoge mate van stress dragen allen bij aan de huidige gezondheidscrisis van onze darmhuishouding.

De eerste stap naar gezond worden is dan ook het schoonmaken en ontgiften van je darmen. Want daarna, als ze weer schoon zijn, nemen ze weer optimaal de noodzakelijke voedingstoffen op waardoor je gezondheid snel weer toeneemt. Bovendien stop je jezelf te vergiftigen. Trage, opgezwollen darmen veroorzaken druk op de omliggende organen, kunnen ziektes veroorzaken, geven gifstoffen af en/of hebben infecties tot gevolg. Ook (bepaalde soorten) kanker worden ermee in verband gebracht.

Schone goed werkende darmen zorgen voor een gezond hart en een goede bloeddruk, gemakkelijk ademhalen, normale bloedsuikerwaardes, gebalanceerde hormonen en een evenwichtige adrenaline functionaliteit, normale menstruatie en stroom door de uterus, goede vruchtbaarheid, een gezonde lever, gezonde cholesterol niveaus, een sterk immuunsysteem, overvloedige energie, een normale prostaat, een schoon verteringskanaal, een sterke onderrug, goede bloeddoorstroming in de benen en geen problemen met zenuwen.

Verhoog je weerstand. Eet superfood.

Lees meer bij de bron

Dalternative.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: