Producent stuurt klanten ‘survival kit’ bij blackout

 

Groene energieproducent en -leverancier Eneco gaat zijn klanten een ‘overlevingspakket’ opsturen om een eventuele blackout deze winter op te vangen. Het bedrijf vindt de eventuele plannen van de regering om de kernreactoren Doel 1 en Doel 2 langer open te houden, kortzichtig.

Volgens een woordvoerster van het bedrijf bevat het pakket “praktische en directe” oplossingen. Meer details wil het bedrijf voorlopig niet geven. Het is ook niet de bedoeling alle klanten een pakket te bezorgen, “enkel tot de voorraad strekt”. Het afschakelingplan opgesteld in geval van stroomtekorten voorziet in een afschakeling van delen van het land.Eneco heeft in België een marktaandeel van zeven procent, met 310.000 particuliere aansluitingen en 5.000 bedrijven die klant zijn.Kortzichtige plannen
Het energiebedrijf noemt de plannen van de regering om een groot aandeel in het energiebeleid toe te wijzen aan kernenergie “kortzichtig”, en de piste om Doel 1 en Doel 2 langer open te houden “een lapmiddel”.

Het stilliggen van de drie kerncentrales in ons land zou juist een opportuniteit moeten zijn om een allesomvattend energiebeleid te ontwikkelen, aldus Eneco. Het bedrijf pleit ervoor binnen een stabiel investeringskader en met overheidssteun volop in te zetten op technologieën van hernieuwbare energie. Topman Christophe Degrez roept daarom op tot “een nationaal energiedebat”.

Verhoog uw weerstand. Eet superfood.

Lees meer

Dalternative.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: