Dit is de ware reden dat hennep illegaal is…!

(klik voor lead)Cannabis, of ‘wiet'(naar het Engelse ‘weed’ dat onkruid betekent) is de Latijnse benaming voor hennep. Cannabis is helemaal niet schadelijk voor het menselijk lichaam of de menselijke geest. Hennep is niet ongezond of gevaarlijk. Wiet vormt geen bedreiging voor de samenleving. Marihuana vormt wel een bedreiging voor de oliemaatschappijen, de alcohol- en tabaksindustrie en een groot aantal chemische bedrijven.

Megacorporaties die veel dollars en invloed hebben zorgen ervoor dat de waarheid van de mensen weg wordt weggehouden. Wanneer marihuana gebruikt zou worden voor een breed scala aan producten, dan zou het een industrieel een blijken atoombom te zijn! Ondernemers kennen het potentieel van marihuana niet.

De superrijken hebben samengespannen om desinformatie te verspreiden over een uiterst veelzijdige plant die, indien goed gebruikt, hun bedrijven zou hebben geruïneerd. Het woord ‘marihuana’ werd in het midden van de jaren 1930 gecreëerd om het goede imago en de fenomenale geschiedenis van de hennepplant te bezoedelen, zoals je zult lezen.

De feiten die worden aangehaald zijn over het algemeen controleerbaar in de ‘Encyclopedia Britannica’. (Deze werd overigens 150 jaar geleden gedrukt op henneppapier..!)

* Alle schoolboeken werden tot de jaren 1880 gemaakt van hennep- of vlaspapier (zie Hemp Paper Reconsidered, Jack Frazier, 1974).

* Van 1631 tot 1800 was het heel gewoon om je belasting te betalen met hennep in Amerika (LA Times, Aug. 12, 1981).

* Weigeren om hennep te telen in Amerika was in de 17de en 18de eeuw tegen de wet! In Virginia riskeerde je daarvoor van 1763 tot 1769 gevangenisstraf (Hemp in Colonial Virginia, G. M. Herdon).

* George Washington, Thomas Jefferson en andere grondleggers teelden hennep. De laatste smokkelde hennepzaden van China naar Frankrijk en vervolgens naar Amerika.

* Benjamin Franklin bezat als een van de eerste Amerikanen een papierfabriek en gebruikte daarbij hennep als grondstof. De oorlog van 1812 ging ook over de teelt van hennep. Napoleon wilde export van Moskou naar Groot Brittannie tegenhouden (Emperor Wears No Clothes, Jack Herer).

* Duizenden jarenlang werden touwen op schepen van hennep gemaakt. Het Nederlandse woord canvas komt van cannabis. (Webster’s New World Dictionary)

* Tot de introductie van katoen in de jaren 1820, werd bijna alle textiel, stoffen, kleding, linnen en lakens gemaakt van hennep.

* De eerste Bijbels, kaarten, de vlag van Betsy Ross die de eerste vlag van de Verenigde Staten naaide, de eerste schetsen van de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Constitutie werden gemaakt van hennep (U.S. Government Archives).

* In veel staten werd hennep het belangrijkste gewas. 1850 was een topjaar voor de staat Kentucky met een productie van 40.000 ton. Hennep was het grootste gewas voor de 20e Eeuw. (Staatsarchieven VS)

* Hennepteelt gaat waarschijnlijk terug tot het oude Egypte.

* Rembrandt, Gainsborough en van Gogh schilderden hun doeken op hennep canvas.

* In 1916 voorspelde de Amerikaanse regering dat in de jaren 1940 al het papier van hennep gemaakt zou zijn en dat er geen bomen meer zouden worden gebruikt. 1 “acre” (4046,8 m2) hennep was volgens een studie van de Amerikaanse regering evenveel als 4,1 acres bomen (ministerie van Agrarische archieven VS).

* Tot 1937 werden goede kwaliteit verf en lak gemaakt van hennepzaadolie. In 1935 werd 58.000 ton aan hennepzaad gebruikt voor verfproducten. (Verklaring van Sherman Williams Paint Company in het congres van de VS tegen Marijuana Tax Act in 1937).

* Het eerste model T Ford van Henry Ford werd gemaakt om op hennepbrandstof te rijden en de carrosserie zelf was van hennep gemaakt. Ford is op zijn landgoed gefotografeerd tussen de hennepvelden. De auto, “gegroeid uit de aarde”, had panelen van hennepplastic, 10 keer sterker dan staal. (Populair Mechanics, 1941)

* Mechanical Engineering Magazine publiceerde in februari 1938 een artikel ‘The Most Profitable and Desirable Crop that Can be Grown’ of Het Meest Winstgevende en Geliefde Gewas dat men kan Telen. Wanneer hennep zou worden geteeld met de kennis van de technologie van de 20e eeuw, zou dit het grootste gewas van de wereld zijn.

Lees verder bij de bron

Dalternative.com

Verhoog je weerstand. Eet superfood.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: