Nieuwe app toont persoonlijke verbanden op web aan

Een Amsterdams innovatielab heeft een privacyscan ontwikkeld die naast de informatie die over willekeurige personen op het web te vinden is, ook verbanden toont met familie, kennissen of bedrijven. 

De app moet consumenten bewust maken van de informatie die door bedrijven wordt verzameld en gepubliceerd, meldt Emerce. “We hebben testen uitgevoerd met onze eigen werknemers. Het resultaat is absoluut schokkend. Het gaat niet alleen om gegevens als je adres, maar ook wat je voorkeuren of interesses zijn. Mensen realiseren zich niet welke informatie zij in het openbaar achterlaten door op bijvoorbeeld Facebook uiteenlopende onderwerpen alleen al te liken.” In deze applicatie zou eventueel ook een persoonlijke privacyscan kunnen worden geïntegreerd. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Gary Kovacs, CEO van het beveiligingsbedrijf AVG Technologies waaronder het lab valt, toonde de applicatie woensdag op het Mobile World Congress in Barcelona. “We weten nog niet of we dit gaan uitbrengen”, benadrukte Kovacs.  Het Amsterdamse Innovation Labs heeft volgens McKinnon de volledige vrijheid om toepassingen te ontwikkelen zonder commercieel oogmerk.

Alles bij de bron; Nieuws

Met dank aan onze bron: PrivacyNieuws.nl

Dalternative.com

                         THE-WEBSHOP.COM uw webshop voor alles!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: