Nieuwe marktplaats verhandelt zonnestroom van en naar particulieren

Vandebron lanceert een online dienst waarmee de teruggeleverde energie van zonnepanelen van particuliere eigenaren wordt verkocht aan andere particulieren.
Want steeds meer huishoudens investeren in zonne-energie, maar omdat de overgeproduceerde energie wordt teruggeleverd aan een traditioneel energiebedrijf, loont het amper om zonnepanelen te installeren waarmee op jaarbasis meer wordt opwekt dan het eigen verbruik.

Vandebron begon als marktplaats voor duurzame energie waar onafhankelijke producenten van duurzame energie, met bijvoorbeeld een windmolen, hun energie rechtstreeks aan consumenten kunnen verkopen. Vandebron stelt de marktplaats nu ook open voor particulieren.

Het Vandebron Zonnecollectief bundelt alle daken die schone energie overproduceren en verkoopt deze energie gezamenlijk, als één collectief.

Aan het Zonnecollectief kan iedereen deelnemen, zowel mensen die zonne-energie willen afnemen als mensen die zonne-energie willen verkopen. Dat werkt heel simpel; Het enige dat een deelnemer hoeft te doen is inschrijven. De kale stroomprijs (exclusief belastingen en toeslagen) die afnemers betalen, komt voor 100% toe aan de eigenaren van de zonnepanelen.

De terugleververgoeding wordt daarmee voor nu 10,5 cent per kWh, de hoogste terugleververgoeding voor particulieren. Remco Wilcke: “We willen de gamechanger zijn die de markt nodig heeft. Er zijn genoeg mensen die investeren in schone energie, daarvoor willen we een betere prijs faciliteren door simpelweg vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Zo wordt het aantrekkelijker om meer te produceren dan je zelf nodig hebt.”

Remco Wilcke: “De meeste huishoudens met zonnepanelen produceren maar een beetje over, zelden genoeg om een ander huishouden op aan te sluiten. Maar door alle daken te bundelen, kunnen we wel huishoudens aansluiten.”

Doordat de levering van de energie via het landelijke elektriciteitsnet gaat is de levering van energie gegarandeerd. De kilowatturen worden op jaarbasis afgerekend. Zowel afnemende als producerende huishoudens kunnen zich melden op www.vandebron.nl/zonnecollectief

Met dank aan onze bron: DuurzaamNieuws.nl

Dalternative.com

                               THE-WEBSHOP.COM uw webshop voor alles!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: