Belastingdienst mag politiefoto’s gebruiken voor controle

De Belastingdienst mag bij het controleren van de rittenadministratie foto’s van de Nationale Politie gebruiken, zo heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vandaag geoordeeld.

Het gaat om de foto’s die gemaakt worden door camera’s boven de snelweg. Deze camera’s registreren de auto’s die gebruik maken van de snelweg.

Een burger vond dat hiermee inbreuk werd gemaakt op zijn recht op privacy en spande een zaak aan tegen de Belastingdienst. Het hof vindt dat het gebruik van de foto’s weliswaar een inmenging van het privéleven is, maar dat die inmenging in dit geval is toegestaan.

Hierbij is van belang dat het controleren van de rittenadministratie op heel veel belastingplichtigen van toepassing is. Dan is een voor de Belastingdienst zo efficiënt mogelijke controle gerechtvaardigd, aldus het hof. “Informatievergaring op basis van de ANPR-technologie is proportioneel bezien in het licht van het doel, te weten, de richtige belastingheffing.” Daar komt bij dat andere manieren van controle ook een inbreuk op de privacy zouden betekenen en mogelijk nog belastender zouden zijn voor burgers.

Alles bij de bron; Security

Met dank aan onze bron: PrivacyNieuws.nl

Dalternative

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: