Wilt u ook geen eigen bijdrage meer?

Men wordt verplicht zich maandelijks blauw te betalen aan een ziekenfonds waar men eigenlijk niets voor terugkrijgt.

Alleen het bezoeken van de huisarts is nog gratis, tenminste… mits je geen testjes laat doen, of medicatie krijgt voorgeschreven. Laat staan doorverwezen wordt.

Daarnaast zijn het steeds de mensen met een kleine beurs die van dit beleid de dupe worden. Dat op zich is al krom, het zou gerelateerd aan het inkomen moeten zijn.

Je ziet tegenwoordig programma’s op tv waar men het over schulden heeft, en hoort vaak de uitspraak; “Eigen schuld dikke bult….”.

Zelfs dat hele gezinnen op straat worden gezet! In ons zogenaamde welvaartsland.

Maar het kan iedereen overkomen. Ook u!!!

Bijv. U heeft altijd uw huishoudboekje op orde. U heeft niet echt kunnen sparen, maar wel altijd netjes uw rekeningen kunnen betalen.

Maar uw ogen zijn de laatste tijd achteruit gegaan, en nu blijkt dat u een multifocale bril moet aanschaffen.

Dit zit helaas niet in uw verzekering, terwijl dit op een gegeven moment wel iedereen nodig zal hebben, u kunt dit niet voorkomen.

Gemiddeld gaat zo een bril u 800 euro kosten.

U mocht 500 euro in de min staan bij uw bank.

Iets wat u eigenlijk niet wilt, maar fijn dat het kan….u zult voorlopig iets zuiniger aan moeten doen, maar dan is het gewoon zo. Hoort bij het leven. Komt wel weer goed.

Nu had u nog een controle afspraak bij de tandarts, u heeft nergens last van… maar krijgt daar te horen dat u toch een wortelkanaalbehandeling nodig heeft, en enkele tanden toch gaatjes hebben.

Nu had u zich wel bijverzekerd voor de tandarts, maar omdat u nergens last van heeft, en al die bijverzekeringen nogal prijzig zijn, dekt deze niet alle kosten.

Maar ook hier komt u niet omheen…..u MOET dit laten behandelen.

Maar dit kost u nog eens 400 euro wat niet zal worden vergoed? Wat nu?

Waar gaat u dat van betalen? Is er misschien iets wat u zou kunnen verkopen? Toch maar even kijken wat zoal te koop wordt aangeboden op marktplaats.

Of zou u het geld kunnen lenen bij familie? De kans is klein. U ziet ze nou al zo weinig.

Terwijl u hierover piekert loopt u de deur uit bij u tandarts, u heeft uw gedachten er niet bij, u ziet ook niet meer zo goed, en bij het oversteken van de straat valt u…u heeft veel pijn….. mensen snellen toe om u te helpen, eentje belt 112, en de ambulance brengt u naar het ziekenhuis… Daar gaat uw eigen bijdrage…..nog eens 385 euro.

Blijkt dat u uw been heeft gebroken.

U mag naar huis….. een taxi wordt voor u gebeld, maar u heeft niemand die u thuis kan helpen. U kunt ook geen hulp betalen, laat staan straks een fysiotherapeut. En weet werkelijk niet hoe u al die onvoorziene kosten moet betalen.

Maar wacht…..kunt u überhaupt uw huur nog wel betalen? SHIT!!!!!!! U bent toch een goed mens, ook geen wanbetaler, had alles op orde. Waar heeft u deze ellende aan verdiend?!

Waar betaal je eigenlijk elke maand zoveel ziekenfonds bijdrage voor?!!!!!

Nee, net zoals velen bent u slachtoffer van een fout politiek beleid, wat helaas niet bezig is met het welzijn van de bevolking. Maar meer met eigen zakken vullen, en hun financiële toekomst zeker stellen met hoge bijverdiensten bij grote bedrijven, en een lucratief baantje in Brussel.

Bent u dit allemaal beu, en wilt u verandering?

Wilt u weer als mens worden behandeld, en financieel niet afgestraft worden voor ouderdom, ongevallen en (chronisch) ziek zijn?

Kom dan in protest op 26 november!!! Den Haag, Spuiplein, 12.00 uur.

Er zijn ook sprekers, muziek en spektakel.

U bent namelijk niet de enige die dit beu is. Er is een initiatief genomen om een nieuw ziekenfonds op te starten, waar u GEEN EIGEN BIJDRAGE meer hoeft te betalen, en ook MEER VERGOEDINGEN IN DE BASISVERZEKERING zullen zitten.

Het heet nationaalzorgfonds.

Om dit te bewerkstelligen is landelijke bekendheid nodig, en een grote opkomst, zodat we met zijn allen de huidige politiek ervan kunnen overtuigen dat er in de bevolking genoeg draagvlak voor is.

Daarom gaan we met zijn allen protesteren, en iedereen kan daarbij zijn, ook u.

Er is namelijk zelfs voor landelijk busvervoer gezorgd, u hoeft alleen 5 euro voor de busrit bij te dragen, en dat bedrag gaat zelfs die mevrouw uit het verhaal nog lukken.

U kunt zich hier aanmelden, en uiteraard ook lezen hoe dit verwezenlijkt kan worden.

Zet het op sociale media.

Want het hele land zou er moeten zijn.

Wij zijn namelijk degenen die iets kunnen veranderen, door onze stem te laten horen.

Heerlijke timing ook, zo vlak voor de verkiezingen.

En we willen geen loze beloftes, maar daadkracht. Een nieuw menselijk en betaalbaar ziekenfonds wat we kunnen kiezen vóór 2017!!!!!

Want alleen politieke leiders die dit verwezenlijken zijn onze stemmen waard.

Dalternative.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: