Belgische kerncentrales grootste bedreiging voor ons?

Al jaren zijn de Belgische kerncentrales een zorgenkindje en al lange tijd wordt er veel over gesproken, maar nog steeds zijn ze actief.

Het is duidelijk dat men niets heeft geleerd van de ramp met de kerncentrale van Fukushima en met het nieuwe Belgische noodplan blijkt geld toch weer de voornaamste drijfveer.

De omringende landen: Duitsland, Nederland en Luxemburg hebben allen België verzocht de zwaar verouderde kerncentrales te sluiten, omdat geen van die landen nog enig vertrouwen heeft in de manier waarop de Belgische autoriteiten omgaan met deze ‘tikkende tijdbommen’.

Als je de evacuatiezone terugbrengt naar tien kilometer bij een grote ramp om op die manier kosten te besparen, ben je als overheid niet goed bezig en blijkt eens te meer dat de veiligheid van burgers geen prioriteit heeft. Zeker niet als dat ook nog eens geld kost.

In Duitsland besloot het hooggerechtshof dat het besluit van Merkel om na Fukushima zo snel mogelijk kernenergie te vervangen door iets veiligers, gerechtvaardigd was. In België besloot men tot precies het omgekeerde. Er lag een plan uit 2003 om gefaseerd de kernenergie af te bouwen en uiteindelijk compleet te vervangen. Dit plan werd een jaar na de ramp van Fukushima door de Belgische overheid teruggedraaid, waardoor de einddatum van de kerncentrales van 2015 werd verschoven naar 2025. De laatste wet om deze verschuiving van tien jaar goed te keuren werd eind 2016 aangenomen…

Lees hier meer.

BronNiburu.co

Dalternative

Blijf gezond met Drogisterij.net

index

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: