Huisartsen helpen arme mensen met overgebleven medicijnen

Je zou het misschien niet zeggen als je op straat loopt, maar er zijn een hoop (chronisch) zieke mensen in dit land die niet naar de dokter gaan vanwege geldzorgen.

Huisartsen merken dit natuurlijk ook en zo blijkt nu dat één op de vijf artsen medicijnen, die eigenlijk vernietigd hadden moeten worden, opspaart voor arme mensen.

Wanneer je voldoende geld hebt, is het leven een stuk eenvoudiger, dan wanneer je bij die groep hoort die het niet breed heeft. En vaak is dat ook nog eens de groep die worstelt met de gezondheid.

Sinds de afschaffing van het aloude ziekenfonds is het met de gezondheid van veel Nederlanders bergafwaarts gegaan. Alles wat met gezondheid te maken heeft is zo langzamerhand commercieel geworden en het draait maar om één ding en dat is geld/macht.

Kijk naar een willekeurig journaal en tel eens op hoeveel nieuwsitems over geld gaan. Tel eens op hoe vaak er met betrekking tot politiek wordt gesproken over geld. Het is dát wat alles en iedereen gevangen houdt in de matrix.

Alle menselijke waardes worden overboord gekieperd en ondergeschikt gemaakt aan geld. Als je ziek bent en je moet naar een dokter, dan gaat dat jou geld kosten, want je moet een eigen bijdrage betalen. Alsof jij erom verzocht hebt om ziek te mogen worden. Alsof het iets is, dat je zelf in de hand hebt.

En als je arm bent, dan wordt je gepakt op alle fronten. Het geld dat je niet hebt om je eigen risico of zorgpremie te betalen wordt keer op keer verhoogd met incassokosten die arme mensen al helemaal niet kunnen betalen en het gevolg is simpelweg dat zij de dokter zoveel mogelijk mijden omdat het geld kost dat ze niet hebben.

Dat is de reden dat nu al één of de vijf huisartsen medicijnen spaart voor hun patiënten omdat dit vaak de enige manier is waarop ze deze kunnen krijgen.

Lees hier verder

BronNiburu.co

Dalternative

index.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: