Safe zones

De wereld is momenteel heel onrustig. Gelukkig worden veel mensen wakker en beseffen dat helaas de meeste huidige politici niet bezig zijn om de wereld beter te maken, maar velen van hen alleen ruggengraatloze zakkenvullers en meelopers zijn. 

Daarnaast probeert de elite constant een 3e wereldoorlog uit te lokken, dat staat in hun planning.

Gelukkig is het niet een vanzelfsprekendheid, dat wat de elite in hun agenda zet, hun ook daadwerkelijk lukt om te verwezenlijken. De elite staat voor het kwaad, maar er is ook nog zoiets als het goede, en ook die zijn hard aan het werk en hebben al veel ellende kunnen voorkomen en/of uitstellen.

Ditzelfde geldt dus ook voor al die voorspellingen. Omdat iets wordt voorspeld, wil het nog niet zeggen dat het ook zal uitkomen. Het kan, maar het kan ook wijzigen.

Maar ondertussen is er wel degelijk iets gaande…

Ik heb door de jaren heen geleerd niet meer te kijken naar wat er allemaal wordt verteld, maar erop te letten wat er gebeurt.
Aangezien de elite meesters zijn in het verspreiden van halve waarheden, terwijl ze ondertussen -net als u- toch ook gewoon willen overleven.
Door hun handelingen in de gaten te houden, en daarnaast de ontwikkelingen in de natuur, kijk je naar feiten en wordt je een stuk wijzer.

En er is iets aan de hand!!!

Momenteel verkoopt de elite in paniek massaal hun onroerend goed, en verhuizen ze naar safe zones.
En zoiets doet men niet zomaar…

Ze verhuizen naar plekken ver van de bewoonde wereld, waar ze weten dat ze veilig zullen zijn. Daaromheen veel grond, een beveiligde omheining, bewakers, ondergrondse shelters, veel wapens, lang houdbaar voedsel, en uiteraard…veel luxe.
Zulke ingrijpende stappen doe je alleen als weet dat je jezelf tegen iets zult moeten gaan beschermen. En aangezien ze er haast bij hebben, verwachten ze duidelijk iets op korte termijn.

DAT is voor mij een zeer alarmerend FEIT.

Kortom 2018 wordt een spannend jaar.

Daarnaast houd ik al jaren aardbevingen, vulkanen en meteorieten bij, en het aantal en de heftigheid is sinds het begin van dit jaar behoorlijk gestegen.

Ook dit is een zeer alarmerend FEIT.

Nou zijn er meerdere dingen tegelijk wat hiervoor de reden zouden kunnen zijn, en waar men rekening mee moet/kan houden;

– De huidige onrust in de wereld, welke kan leiden tot een 3e wereldoorlog, mogelijk nucleair.

– Een zonnevlam (oftewel: DE killshot), met als gevolg het grootste gedeelte van de wereld jarenlang zonder stroom.

– Natuurlijke catastrofes, zoals we ze al een tijdje zien, maar dan nog heftiger.

– Niburu, met als gevolg torenhoge tsunami’s, meteorieten, duisternis, kou, omkering polen, jarenlang geen drinkbaar water en eetbaar voedsel.

– Financiële ineenstorting van de economie, door het omvallen van banken en/of uittreden/faillisementen van landen uit de EU.

– Terroristische aanslagen.

– Burgeroorlogen.

– Een epidemie.

Tja, genoeg opties dus.

De oplossing voor elk van die situaties is eigenlijk allemaal hetzelfde. Tenminste…als je veilig en gezond wilt overleven.

Het gevolg namelijk van alle bovenstaande opties is hetzelfde, namelijk dat de economie in zijn geheel zal gaan stilvallen. U zult geen boodschappen meer kunnen doen. Ziekenhuizen zullen sluiten. U kunt niet meer tanken. Geen stroom, geen water, geen gas, geen toilet, geen internet. Hulpdiensten zullen niet meer werken. U zult helemaal op uzelf zijn aangewezen.
En dit kan heel lang gaan duren.
Mensen zullen honger, dorst en koud hebben, en er alles voor over hebben om dit te overleven. Het zal niet veilig op straat zijn, en hoogstwaarschijnlijk ook niet in uw eigen huis. Er zullen plunderingen gaan plaatsvinden. Kortom, een hoop geweld, het recht van de sterkste zal regeren.
Velen zullen dit niet overleven…en dat kan heel snel gaan, want…

Een mens kan 3 minuten zonder lucht, 3 dagen zonder water, 3 weken zonder voedsel.
Hoeveel water en voedsel heeft u in huis?
Kijkt u maar even naar de voorraad die u NU in huis heeft.
Hoelang zou u kunnen overleven zonder naar buiten te gaan?

Dus:
– Geen goed idee dus om in druk bevolkt gebied te verblijven.
– Geld doet er dan niet meer toe, het zal zijn waarde verliezen. Ruilhandel komt ervoor in de plaats.
– Weten hoe en waar zelfvoorzienend te kunnen leven wordt heel belangrijk.
– Uiteraard ook weten wat onmisbaar is in je bug-out-bag, voor als je snel zou moeten vertrekken.

Eigenlijk exact hetzelfde wat de huidige vluchtende elite nu doet, alleen wat minder luxe.

Wij hoeven eigenlijk niet te weten WAT het precies is waarvoor de elite zichzelf wil beschermen. Duidelijk is dat het iets levensbedreigends is, en dat het op korte termijn zal gaan plaatsvinden.

Sommigen onder u zullen nou denken: “Wat een flauwekul, de overheid zal hier vast een planning voor hebben, en niet toelaten dat mensen geen voedsel en water zullen hebben!” Is dat zo…? Zorgen ze nou ook goed voor u? En waarom vertellen ZIJ u dit niet? Ontkennen ze het zelfs als u het zou vragen?
En als zich één van bovenstaande situaties zich zou voordoen, en de overheid zou inderdaad iedereen willen voorzien van voedsel en water, hoe zouden ze dat dan volgens u moeten verwezenlijken zonder vervoer, benzine, personeel, telefoon, internet, voedsel en water…?
Dat is onmogelijk!!!
Zou het dan niet verstandiger zijn om zelf op zijn minst wat extra voedsel en water in te slaan, wat u sowieso zult kunnen eten, zou inderdaad niks gebeuren en daarnaast een bug-out-bag samen te stellen, voor het geval dat u toch uw huis (snel) zou moeten verlaten?
Spullen die u ook kunt gebruiken als u zou gaan kamperen.
Of gokt u liever met uw leven en dat van uw geliefden erop, dat er helemaal niks gaat gebeuren, en dat de overheid u zeker niet aan uw lot zal overlaten?

Ik gok ook weleens op de staatsloterij, maar heb nog nooit iets gewonnen. Ik hoop steeds dat ik iets win, maar het is nog niet gebeurd. Maar gelukkig heb ik nog geld op mijn spaarrekening, dus verder geen probleem.
Wilt u hetzelfde doen met uw leven, maar dan geheel onvoorbereid, om dan pas erachter te komen dat er toch geen hulp komt? Of zorgt u zelf voor een backup (net zoals ik met mijn spaarrekening), maar dan in de vorm van voedsel, water en een fatsoenlijke bug-out-bag?

Het is uw leven, u hoeft mij niet te geloven.
Ik ben alleen zo aardig om u hierop te attenderen, zodat u de mogelijkheid heeft zelf online verder te speuren of dit verhaal kan kloppen, en hopenlijk nog tijd genoeg zult overhouden om u zelf voor te bereiden.

Voor degenen die zo verstandig zijn om zich inderdaad goed voor te bereiden (zie het maar als een alternatieve levensverzekering), volgen hier adviezen die uw leven kunnen redden.

Welke dingen zijn belangrijk om rekening mee te houden?
– Het allerbelangrijkste…bereid u mentaal voor. Paniek op het moment dat u moet handelen kan funest zijn. Maar een voorbereid iemand hoeft niet in paniek te raken, want u zult alles al in gedachten hebben doordacht, wat u in welke situatie zou doen.
– In geval van een tsunami en extreem natuurgeweld moet men ervoor zorgen dat men zich minimaal 200 meter boven N.A.P. bevind. Dat is de hoogte dat het waterpeil maximaal zou kunnen stijgen op aarde als alle ijs zou smelten. U zit op die hoogte dan altijd droog.
U moet dan dus weten waar de safe zones zijn, net als de elite. Ik zal u later in dit artikel hiervoor de 3 kaarten geven waarover de elite ook zal beschikken, waarop door verschillende voorspellers safe zones zijn aangegeven. Dat maakt plannen al wat gemakkelijker.
– Drinkwater is heel belangrijk. Zonder water geen leven. Dus zorg voor een eigen waterbron/voorraad die voor u altijd toegankelijk zal zijn, en zorg dat u weet hoe u water -indien nodig- kunt zuiveren. Minimaal 2 liter drinkwater per persoon per dag. Vergeet hierbij ook uw huisdieren niet.
– Voedsel. Zorg voor een voorraad. Gevriesdroogd voedsel is het langst houdbaar, u kunt dit ook zelf maken. Kopen kan uiteraard ook, maar is erg duur. Daarnaast voedsel in blik, dat u zonder opwarmen kunt eten. Vergeet uw blikopener niet. Maar uiteindelijk zal ook deze voorraad opraken. Dus zaden en grond voor te tuinieren zijn van levensbelang. Hiervoor heeft u non-gmo zaden nodig, aangezien gmo zaden zodanig gemanipuleert zijn dat u hiervan geen nieuwe zaden kunt oogsten. Koop hiervoor goede boeken die u in een periode zonder stroom kunt raadplegen.
– Onderdak. Als u een situatie wilt overleven waarin de economie is stilgevallen zult u niet alleen 200 meter boven N.A.P. moeten gaan wonen, maar ook landelijk met genoeg grond om u en uzelf te voorzien van voedsel. U zult moeten leren om zelfvoorzienend te worden. Uw woning zal u moeten kunnen beschermen tegen koude, warmte, regen, wind, wellicht ook tegen straling. Maar ook tegen wanhopige mensen die er helaas alles voor zullen doen om dat te krijgen wat u heeft.
– Veiligheid. U zult ook moeten leren uzelf en uw woning te verdedigen.
– Warmte. Heel belangrijk, want onderkoeling kan snel fout gaan. Leer verschillende manieren van vuur maken.
– Hygiëne. Het laatste wat u zou willen is ziek worden. Voorkom dat, u bent op u zelf aangewezen. Als u ziek wordt, kunt u niet voor zichzelf zorgen of u verdedigen. Een goede hygiëne is dus van levensbelang.
– Medicatie, vitamines, E.H.B.O. spulletjes. Spreekt voor zichzelf, onmisbaar.

Waar vind u safe zones?

DE killshot map van Ed Dames

Veilige plekken volgens Ed Cayce

Veilige plekken volgens Nancy Lieder

Welke spullen heb ik nodig in mijn bug-out-bag?

In de rugzak, moet alles wat u nodig kunt hebben als u onderweg bent naar een veiligere plek.

Waar vind u deze veilige plek? Als ook deze voorspellingen kloppen, moet u minimaal naar en hoogte van 200 meter boven NAP gaan. Aangezien er veel water zal zijn. Mijn advies als u in Nederland/België woont; ga richting Duitsland. Woont u elders, zoek dan op de safe zones plattegronden de voor u meest geschikte plek.

Tip: kunt u niet zwemmen, of wilt u wat meer zekerheid? Overweeg dan ook een zwemvest.

Denk ook vooraf na, waar u naar toe zou willen gaan, en met wie. Zorg voor een papieren plattegrond, waarop u zelf de route aangeeft die uw voorkeur heeft, maar zorg ook voor minimaal 2 alternatieve routes.

Ook moet u er rekening mee houden, dat u wellicht niet met de auto verder zult kunnen, en wellicht beter de keuze op een fiets laat vallen (die meteen ook uw bug-out-bag kan dragen) of dat u te voet moet gaan. Zorg dus ook voor een goede conditie, ga bijv. fietsen, wandelen of zwemmen.

Houd met u gekozen route er ook rekening mee dat u dagelijks water nodig zult hebben. Dus het volgen van een rivier is wellicht een goede richtlijn.

OK, boven de 200 meter boven N.A.P. Maar waar ga je dan naar toe?

Denk aan logeren bij familie of vrienden.

Aan een stacaravan op een camping wellicht samen met familie en vrienden, gekocht of gehuurd.

Aan (gezamenlijk) een woning op het platteland kopen, met een stukje grond waar u zelfvoorzienend zou kunnen leven. Hier zou u alvast spulletjes naartoe kunnen brengen die u denkt nodig te hebben. Denk hierbij aan kleding, voedsel, eigen watervoorziening, en wellicht een eigen stroomvoorziening. En hier alvast fruit- en notenbomen/struiken planten. Dit klinkt vaak duurder dan het werkelijk hoeft te zijn.

Of het gewoon met uw tent hogerop zoeken.

Als u maar een planning heeft.

Wat is een geschikte bug out bag?

Dit is een rugzak die u met inhoud ook daadwerkelijk kunt dragen.

Deze moet over veel extra opbergmogelijkheden beschikken, waarin u de spullen kunt stoppen die u snel of vaak nodig heeft. En bij voorkeur een band hebben voor om uw buik, zodat de rugzak niet op uw rug gaat schuiven. Ook extra riempjes waarmee u uw slaapzak of deken kunt bevestigen zijn fijn. En een donkere of camouflage kleur is ook geen slecht idee.

En om het gewicht uit uw rugzak te verdelen, is het ook een goed idee om een vest met veel zakken aan te doen, of aan uw riem kleine tasjes te bevestigen. En deze met spulletjes die anders in uw rugzak zouden moeten, te vullen.

Alternatieven voor een rugzak zijn een grote koffer op wielen of een boodschappentrolley. Wat u ook zou kunnen doen is de originele draagtas van de boodschappentrolley te vervangen door uw rugzak. Deze bevestigd u dan aan het geraamte met wielen. Zo heeft u de optie om afwisselend de rugzak te dragen als de situatie er naar is, en met wielen te trekken/duwen om het u wat gemakkelijker te maken.

Wat moet erin?

De belangrijkste dingen waar u aan moet denken zijn, water, vuur, onderdak, voedsel. Ook in die volgorde.

U kunt namelijk maar 3 seconden zonder lucht, 3 dagen zonder water, en 3 weken zonder voedsel.

Water.

Per dag heeft een mens minimaal 2 tot 2,5 liter drinkwater nodig. Dus is het verstandig om uw route langs water te plannen, zodat u dit niet steeds hoeft mee te dragen. Maar u heeft ook water nodig voor persoonlijke hygiëne, en voor koken.

Zorg onderweg voor gezuiverd water, en neem dit mee in een Nalgene hard bottle. Deze zijn ongelofelijk duurzaam en lekken niet.

Maar het is verstandig om meerdere opties te hebben om water te vervoeren, voor het geval er toch iets kapot gaat. Bijv. een militaire grade canteen kun je namelijk ook gebruiken om water in te koken en zo je water te zuiveren als het nodig zou zijn.

Ook handig als je een waterzak hebt, waar je meer water in kunt vervoeren. Deze kun je opvouwen en zijn gemakkelijk mee te nemen. Je kunt hiervoor ook een waterdichte zak gebruiken, hiermee kun je je spulletjes droog houden, als waterzak gebruiken, maar ook leeg opblazen zodat je als je door water moet, kun je jezelf hierop laten drijven. 2 waterzakken is een nog beter idee. 1 voor je gezuiverde drinkwater, en 1 om het vervuilde water naar je kookpot te brengen.

Ook een smalle stevige rvs kookpot is handig, die gebruik je om water in te koken, en in je rugzak kun je daar allemaal spulletjes in doen, zodat je ruimte spaart.

Je hebt ook een mok nodig welke je uitsluitend gebruikt om het vervuilde water in de pot te doen. Gebruik deze dus alleen daarvoor om alsnog ziektes te voorkomen.

Om het vervuilde water voordat je het gaat koken alvast wat te zuiveren is een koffiefilter van gaas zeer handig. Deze kun je opvouwen en blijven gebruiken. Een alternatief hiervoor is een panty of een katoenen zakdoek.

Dan bestaat er nog zoiets als , ze zijn gemakkelijk te gebruiken, en doden de meeste schadelijke bacteriën. De tijd tot je water drinkbaar is, zal variëren tussen 30 minuten en 4 uren.

Dan bestaan er nog waterfilters. Voor thuis, maar ook voor onderweg. Deze zijn zeer handig, en je hebt sneller drinkwater. Het is minder rompslomp. Zorg echter wel altijd voor reservefilters, want ze werken maar voor een bepaalde hoeveelheid water.

Zou je echter het water helemaal niet meer vertrouwen is er nog maar één optie. Namelijk zelf water destilleren. Je neemt bijv. een soeppan, vult deze half met vervuild water en zet daar een kleinere pan in. De deksel van de soeppan zet je ondersteboven op de pan. Vervolgens zet je dit op een klein vuurtje. De damp zal in de kleine pan vallen, en dit is het gedestilleerde water.

Gedestilleerd water is ontdaan van echt alles. Van bacteriën, zware metalen, fluoride, alles wat niet goed voor je is. Het is zuiver. Echter ook alle mineralen zullen eruit zijn. Deze kun je echter aanvullen door dagelijks 1 theelepel sole tot je te nemen. En sole maak je van keltisch zout. Je vult een flesje voor 1/3 met Keltisch zout, en 2/3 met gedestilleerd water. Het zout lost op, en wat je hebt is sole.

Vuur.

Het is verstandig om meerdere opties om vuur mee te kunnen maken in te pakken. Ik raad aan aanstekersmagnesium flint, en watervaste lucifers.

Watervaste lucifers maakt u gemakkelijk zelf. U neemt een theelicht, doet de lont eruit, en smelt het kaarsenvet. Vervolgens dompelt u de kopjes van de lucifers hierin, en laat dit stollen. Nu zijn uw lucifers watervast. Wilt u deze gaan gebruiken, krabt u gewoon even het kaarsenvet eraf.

Nog een tip, soms is de grond vochtig. Om daar toch geen last van te hebben als u vuur wilt maken, neemt u een stukje aluminiumfolie en legt dit op de grond.

Om uw vuurtje gemakkelijk aan te krijgen, heeft u droog hout nodig. En u moet met het kleinste beginnen. Voordat u vuur gaat maken, zoekt u alsvast het hout bij elkaar. Doet u dit erna, is de kans groot dat u opnieuw vuur zult moeten gaan maken, dat zou jammer zijn. Ook is het handig al iets bij te hebben om het vuur te kunnen starten. Handig daarvoor zijn bijv. watten, maar ook tampons.

Ook theelichten kunt u hiervoor goed gebruiken, even gebruiken om het vuur aan te maken, daarna weer uitblazen, zodat u het theelicht heel vaak kunt hergebruiken.

En zeer verstandig is het om deze spullen in een waterdichte zak te bewaren. Want u zult begrijpen, dat deze spullen beter niet nat kunnen worden.

Onderdak.

Zorg voor een goede kwaliteit lichtgewicht nylon tarp. Dit zorgt voor een heel simpel maar effectieve manier om u van onderdak te voorzien. En u kunt het op meerdere manieren gebruiken.

Een andere optie is een tent. Houd er wel rekening mee, dat u deze moet kunnen dragen. Let er dan op dat deze in alle seizoenen te gebruiken is, en dat deze veel water kan verdragen. Wel is een tent vaker gemakkelijker op te zetten, en beschermt u meer tegen de elementen. Extra optie hierbij is ook weer een goede kwaliteit tarp die u kunt gebruiken als extra bescherming over de tent heen, bij veel regen. Ook hier verstandig te kiezen voor een donkere of camouflage kleur.

Ook een slaapzak heeft u nodig. Kies een lichtgewicht mummiemodel, met een capuchon. En kies er eentje die logisch is voor het klimaat waarin u deze wilt gaan gebruiken.

Een opblaasbaar nekkussentje. Een beetje luxe mag, en het weegt tenslotte niks.

Maar ook een wollen deken is een alternatief. Wol is wel zwaarder, maar het warmste wat bestaat, en beschermt tevens tegen radioactieve straling.

Daarnaast is een ligmatje een goed idee. Het bied isolatie tegen de kou van de grond, en je ligt wat comfortabeler. Bind dit vast aan de buitenkant van je rugzak.

Voedsel.

Denk aan energy bars, met een hoog calorie gehalte. Neem per persoon op zijn minst 3.600 calorieën per dag. Aangezien je onderweg bent, en veel calorieën zult verbruiken. Je kunt deze ook zelf maken.

Nog een optie zijn kant-en-klaar maaltijden voor onderweg. Ze zijn wat lekkerder dan energy bars, maar ze nemen wel meer plek in beslag.

Ook moet je erop letten dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. De mineralen heb ik al uitgelegd, deze krijg je binnen door dagelijks een theelepel sole tot je te nemen. De vitaminen kun je het beste aanvullen tot het nemen van chlorella, hier zit alles in wat je nodig hebt, op een natuurlijke wijze, en daarnaast beschermen zij ook tegen radioactiviteit, en ontgiften tegelijk. Want je moet te allen tijde voorkomen dat je ziek gaat worden.

Zorg ook dat je iets hebt waarmee je je voedsel kunt bereiden. Een kleine wokpan met een platte bodem is hiervoor geschikt, daarin kun je zowat alles maken.

Ook bestek voor onderweg niet vergeten. Hier bestaat lichtgewicht titanium bestek, echter ook inklapbaar bestek. Kies gewoon dat waar je voorkeur naar uit gaat. Maar denk ook aan een blikopener.

Je zult je potten en pannen en bestek ook schoon moeten houden. Dus een vaatdoek en een schuursponsje zijn onmisbaar. Schoonmaakmiddel is een optie, maar geen noodzaak. Schoonhouden wel, anders kun je ziek worden, en dat moet je niet willen.

Ook is een mobiel oventje een goed idee. Iets wat je in elkaar kunt vouwen. Je kunt deze met hout stoken, of met gas. Waar je voorkeur naar uit gaat. Het maakt je leven in elk geval een stuk gemakkelijker. Je zet je pot erop, en koken maar.

Ook bestaan er brandstof tabletten die je kunt gebruiken voor te branden i.p.v. hout. Is praktischer, maar betekend wel meer meenemen in je rugzak.

Kleding.

Goede wandelschoenen die u al heeft ingelopen. U hoeft ze niet in uw rugzak te hebben, maar heb ze gewoon klaarstaan voor gebruik.

Ondergoed. Zorg voor minstens 3 stuks schoon ondergoed. 1 aan, 1 om te wassen, 1 reserve.

Sokken. Ook hier minimaal 3 paar, bij voorkeur wollen sokken. Deze zijn duurzamer.

Broeken. Zorg voor 2 wandelbroeken die afritsbaar zijn, zodat ze geschikt zijn voor elk weertype. 1 doe je aan, de ander in je rugzak.

Onderhempje of t-shirt met korte mouwen. Dit houdt je warm en absorbeert vocht, zodat je lichaamstemperatuur stabiel blijft.

T-shirt met lange mouwen. Dit is bruikbaar in alle seizoenen. Het zal je beschermen tegen de elementen.

En houd rekening met het weer. Draag je kleding in lagen. En vergeet niet een jas of een wollen vest mee te nemen voor de koudere periodes.

Ook thermo ondergoed kan dan onmisbaar zijn.

Zorg voor een hoed of pet, om je tegen de zon te beschermen.

Leren handschoenen, tegen koude, maar ook om mee te kunnen werken.

Een regenponcho die geschikt is om jezelf tegen de regen te beschermen, maar ook tegelijk je rugzak, en indien nodig als tarp voor onderdak kan dienen.

En wat vaak wordt vergeten is een naaisetje, want je wilt je kleding kunnen blijven gebruiken. Maar dit is ook geschikt als jezelf wonden zult moeten naaien. Zorg dat je genoeg naalden inpakt.

Bescherming en jagen.

Niet mijn voorkeur, maar ik noem het toch maar even. Een geweer of pistool. Het kan je beschermen, maar je kunt er ook mee jagen. Over het algemeen wordt geadviseerd hiervoor minimaal 400 kogels aan te schaffen.

Leer echter ook hoe je vallen moet zetten. Ijzerdraad is hiervoor zeer geschikt. Dan hoef je niet te schieten of te jagen, alleen vallen zetten en deze regelmatig controleren.

Ook vissen is een goed idee. Zorg voor visdraad en –haken. Een hengel kun je zelf maken, of er een kopen die lichtgewicht en inschuifbaar is, zeer handig.

En handig is iets tegen insecten. Iets om te voorkomen dat ze je bijten, of iets tegen de jeuk. Tegen de jeuk kan ik bioforce van dr. Vogel aanbevelen.

Communicatie.

Je gsm of smartphone zal vaak niet werken in bug out situaties. Maar voor het geval dat er toch een berichtje door zou kunnen komen, ben je er wel dankbaar voor. Dus als het kan, neem hem gewoon mee. Handig wel om deze te kunnen opladen, dus een zonnelader is ook verstandig om mee te nemen. Ookal zou je geen internetverbinding hebben, je kunt dan wel gebruik maken van foto’s, muziek , films en offline programma’s die je erop hebt staan.

Tot 10 km met elkaar communiceren kan wel, met behulp van walkie talkies.

Een kompas, zeer handig. Maar leer ook alvast hoe je die moet gebruiken. Een kompas zal je helpen de juiste weg te blijven volgen.

Een radio op batterijen. Onmisbaar. Deze zal vaak wel nog werken, en houd je op de hoogte van het laatste nieuws. Zorg ook wel voor oortjes, want je wilt soms niet dat iemand je kan horen. Zorg ook voor oplaadbare batterijen, en een batterijoplader die geschikt is voor je zonnelader. Zo raak je niet zonder stroom. Een alternatief is echter ook een radio die je met de hand kunt opladen, en waarmee je evt. ook je smartphone kunt opladen.

Zorg voor een papieren plattegrond, waarop de waterwegen zijn aangegeven, en de topografie. Geef van tevoren hierop al de routes aan die je zou willen lopen of rijden, naar de voor jou meest veilige locatie.

Zorg ervoor dat je al je belangrijke documenten bij je hebt, of een kopie daarvan. Denk hierbij aan paspoort, id kaart, medische gegevens, verzekeringen, en financiële zaken. En bewaar deze ook waterdicht.

Pen en papier, en een slijper. Want je wilt belangrijke dingen ook kunnen noteren.

Denk ook aan manieren om nood signalen te kunnen geven. Het handigst is een goed horend fluitje, een spiegel, signaal vuur, of een zaklamp.

Gereedschap.

Een goed survivalmes. Zowat het allerbelangrijkste van je bug out bag. Vergeet ook een goede messenslijper niet, want met een bot mes kun je niet zoveel. Je mes moet uit één stuk zijn, dus geen inklapbaar mes (dit mag je wel als reserve hebben uiteraard). En ook het hoesje voor je mes moet van goede kwaliteit zijn. De rest is een persoonlijke keuze.

Een kleine gereedschapsdoos, of all-in-one mes. Waar je op moet letten is dat je een schaartje hebt, schroevendraaiersmespincet, en een zaagblad. Vind je het niet bij elkaar wat je zoekt, koop het dan los. Maar koop geen prul. Goedkoop is duurkoop in dit geval. Want zodra je het echt nodig hebt, krijg je geen kans meer om een betere te kopen.

Een aparte inklapbare zaag, en een kleine lichtgewicht bijl, en een inklapbare schep zijn ook het overwegen waard. Deze kun je ook aan de buitenkant van je rugzak dragen.

Een machete is ook ontzettend handig. Voor het kappen van hout, en voor zelfverdediging.

Een opvouwbare handzaag is ook handig.

Paracord, onmisbaar. Het is lichtgewicht, ontzettend sterk en duurzaam, en te gebruiken voor o.a. het bouwen van onderdak, vissen, vallen zetten, tourniquets maken, enz. Koop niet te weinig.

Duct tape. Ook zo een onmisbaar iets, en het heeft ontelbare toepassingen. Denk aan reparaties van gereedschap, tent, schoenen, bandage, etc. Wikkel het om je drinkfles.

Hoofdlamp. Handig om je handen vrij te hebben, terwijl je loopt of dingen doet.

Zaklamp. Handig als backup voor je hoofdlamp. Ook hier, denk aan voldoende oplaadbare batterijen. Het is niets zo rot, om zonder licht te komen zitten.

Hersluitbare plastic zakjes. Gewoon onmisbaar. Ook vuilniszakken. Deze kun je gebruiken als regenjas, als zitplaats, of om een onderdak te maken, gevuld met bladeren wordt het een matras, en je kunt er water mee op vangen, ga zo maar door…

Medische spullen.

Als er een situatie is dat de lucht niet gezond voor u is, door ziektes of door bijv. stof. Dan is een N95 stofmasker onmisbaar. Deze heb je tegenwoordig ook in leuke vormen, bedoeld voor fietsers, als fietsmasker.

Wellicht ook een skibril of duikbril om uw ogen tegen stof te beschermen.

En een bandana is ook zeer handig en multifunctioneel.

Als er een situatie is dat u zich wil beschermen tegen radioactieve straling neem dan kelp tablettenchlorella en/of potassium iodide tabletten.

Vergeet ook uw gewoonlijke medicatie niet mee te nemen. En als het mogelijk is, sla dan vooraf een voorraadje in voor de periode dat u deze niet meer zult kunnen krijgen. Zoek ook een alternatief voor uw medicatie, denk hierbij aan kruiden en voeding.

Vergeet ook aan paracetamol, imodium, en antihistamine niet.

Ook een E.H.B.O. kit meenemen, denk aan pleisters, verband, nagelknipper, schaartje, jodium, etc.

Ook heeft u enkele nooddekens nodig. Deze van ene kant zilver en aan de andere kant goud.

Hygiëne.

Natte doekjes. Deze kunnen dienen als een alternatieve douche.

Alcoholgel om je handen schoon te houden.

Antibactiële zeep. Bij voorkeur unicura ultra. Hiermee kunt u wonden reinigen en voorkomen dat deze gaan ontsteken. Maar ook alle soorten vlekken gaan hiermee gemakkelijk uit de kleren.

Een zeepdoosje hiervoor is wel handig.

En een washandje om je eenvoudig overal te kunnen wassen. Aangezien de mogelijkheid om te douchen klein zal zijn. Wel zo fris.

Tandenborstel. Want een goede mondhygiëne is zeer belangrijk. U kunt gewone tandpasta gebruiken, maar u kunt uw tanden ook poetsen met zuiveringszout en/of keltisch zout.

Een kam. U zult zich toch willen verzorgen.

WC papier. Verwijder het rolletje en druk de rol plat, dan past dit beter in uw rugzak. Wees er zuinig op. Doe deze ook in een waterdichte zak.

Een kleine reishanddoek, snel absorberend en snel droog.

Iets tegen zonnebrand. Het gewone spul, maar kokosolie doet het ook prima, en kunt u tevens voor koken en/of huidverzorging gebruiken. Een eetlepel kokosolie per dag, geeft u ook voldoende vetten.

Spiegeltje. Handig voor als u hoofdwonden moet behandelen. Maar ook om noodsignalen te geven.

Voetpoeder. Aangezien uw voeten heel wat zullen krijgen te verduren.

Een nagelknippertje wordt ook vaak vergeten.

Tampons en maandverband. Gewone tampons zijn multifunctioneel, u kunt er gemakkelijk een vuurtje mee aankrijgen. En gewoon maandverband kunt u ook als verband gebruiken. Maar ook zeer handig is wasbaar maandverband. Aangezien je maar een beperkte hoeveelheid zult kunnen meenemen. En door de multifunctionele toepassingen ook handig als ruilmiddel.

Diversen.

Geld. Zolang als het nog bruikbaar is, uiteraard zeer handig. Alternatief hiervoor is zilver en goud.

Ruilhandel. Altijd goed. Denk hierbij aan alcohol, sigaretten, aanstekers, flints, zout, suiker, voedsel, maar ook luxe artikelen zoals zeep, tampons, tandenborstels, e.d. Maar ook diensten kunnen gebruikt worden als ruilhandel. U helpt iemand met uw talenten, en die ander geeft u wat u net goed kon gebruiken. Dus leer vaardigheden die u ook hiervoor zou kunnen gebruiken.

Denk ook aan de tijden dat u zich gaat vervelen. Dus een goed boek, wellicht de bijbel, of spelletjes, denk aan kaarten en dobbelstenen. Of iets wat u op uw smartphone heeft, muziek, films, e-books.

Want wat afleiding nu en dan, kan geen kwaad. Voor de dip die iedereen weleens zal hebben. Dus tip voor de dip 🙂

Dit was grotendeels waar u rekening mee moet houden, maar wees zo vrij dit zelf aan te vullen, aangezien elke persoonlijke situatie anders is, en iedereen weer andere dingen belangrijk/onmisbaar zal vinden.

Welk naslagwerk is onmisbaar als ik wil overleven?

Wat boeken betreft is het SAS handboek een onmisbaar iets om bij je te hebben.

Ik wens u veel succes hiermee.

Dalternative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: