Is de Amerikaanse federal reserve gek geworden…?

Dat is wat veel financiële experts zich afvragen nu de FED (Amerikaanse Centrale Bank) de rente heeft verhoogd, terwijl de economie in de VS niet of nauwelijks groeit.

De logica is ver te zoeken in het nieuwste besluit van de FED, behalve als het bedoeld is om een crisis te veroorzaken en Donald Trump daarvan de schuld te geven.

Michael Snyder, de man achter The Economic Collapse Blog die al jarenlang schrijft over een komende financiële ineenstorting, is in totale verwarring.

Alhoewel Michael een aantal dingen heel goed ziet, denkt hij toch nog steeds dat centrale bankiers een “normaal” onderdeel van ons leven vormen. Hij ziet wel dat deze centrale bankiers machtiger zijn dan overheden, maar als goed christen en trouwe aanhanger van Israël stelt hij over de werkelijke achtergronden geen verdere vragen.

Dus ontstaat het volgende:

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (FED), verhoogde afgelopen week de rente met een kwart procent, waarop Michael Snyder schrijft:

“Net zoals in 2008 begrijpt de Federal Reserve helemaal niets van de economische wereld. De toenmalige voorzitter van de FED, Ben Bernanke, verzekerde iedereen dat er geen recessie zou komen, maar op het moment dat hij dat zei was er al een recessie onderweg”.

Kortom, de beslissing van FED om de Amerikaanse rente te verhogen, is op dit moment zo onlogisch dat mensen zoals Snyder zeggen dat de FED helemaal niets van economie snapt.

Nu is er veel zeggen over de Chazaren die bij de centrale banken aan de touwtjes trekken, maar als er iemand verstand heeft van geld en economie, dan zijn zij het wel, want ze hebben dit slavernij systeem tenslotte zelf bedacht.

Michael eindigt zijn stuk met de opmerking dat hij eigenlijk ook niet de antwoorden heeft op waarom de FED zich zo gedraagt, maar dat hij wel weet dat er iets vreemds gaande is.

Als goed ontwikkelde en intelligente mensen zoals Michael Snyder niet begrijpen dat de FED de rente verhoogt, dan hebben ze daar misschien wel een hele andere reden voor. Je zou dan kunnen stellen dat de FED bewust bezig is met het crashen van de economie.

In plaats van renteverhogingen hebben we de afgelopen jaren het omgekeerde gehad, waarbij rentes steeds lager werden, waardoor mensen steeds duurdere auto’s en huizen konden kopen omdat het rentedeel in de afbetalingen minimaal was. De hele economie veert dan normaal gesproken op door “de grotere vraag”, wat niets meer is dan dat mensen zich meer kunnen veroorloven omdat de rente laag is.

Omgekeerd werkt het ook natuurlijk:

Als de rente stijgt, dan wordt geld lenen duurder en de economische activiteiten remmen af.

Normaal gesproken verhoogt een centrale bank de rente als de economie draait als een trein en ze doen dat dan om de zaak enigszins af te remmen zodat de economie niet oververhit raakt.

Michael geeft een aantal punten waarom hij denkt dat het nu krankzinnig is voor de FED om de rente te verhogen en hij speculeert daarbij dat ze dit misschien wel doen om ze de economie in Amerika (gevolgd door de rest van de wereld) onderuit te halen zodat ze daar Donald Trump de schuld van kunnen geven. Iemand die ook een dergelijke theorie heeft, is Brandon Smith over wie wij al eerder een artikel schreven.

Hier volgen de punten van Michael:

Enkele uren voordat de FED de renteverhoging bekendmaakte, voorspelde een collega centrale bank, de Federal Reserve of Atlanta, dat de groei voor het eerste kwartaal in Amerika terug is gevallen tot 0,9 procent. Als dit cijfer klopt, dan is dat het slechtste groeicijfer in 37 jaar van een kwartaal dat de rente omhoog ging.

Omdat de economie nog maar nauwelijks groeit, is het van essentieel belang dat er voldoende krediet beschikbaar blijft en hogere rentes zorgen voor hogere betalingen op credit card schulden, hypotheken met een variabele rente, autofinancieringen. Al dit soort dingen zullen de economie verder afremmen.

Nog voordat de renteverhoging een feit was, is het aantal wanbetalers met autofinancieringen al behoorlijk gestegen. De cijfers laten zien dat men op het diepste punt zit in zeven jaar tijd. Ook dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de economie.

We schreven al eerder over de volledige ineenstorting van de detailhandel in Amerika en ook hier zal de renteverhoging een verdere negatieve invloed hebben.

Amerika heeft net het meest moeizame “herstel” van de afgelopen 65 jaar achter de rug en nu dreigt dit soort acties van de FED een nieuwe crisis te veroorzaken.

Het land leeft op krediet en als dit duurder wordt, dan zal het absoluut de economie enorm gaan afremmen. De helft van de Amerikanen is niet in staat om 500 dollar extra op te hoesten als er zich een noodgeval voor doet.

En zo zijn er nog een aantal punten, zoals de belastingopbrengsten die een stuk lager uitvallen en sinds de vorige crisis niet zo laag geweest zijn.

Kortom, er zijn talloze signalen die aantonen dat het helemaal niet goed gaat met de economie in Amerika. Dat is nog voordat een Donald Trump het land waarschijnlijk in een serie handelsoorlogen zal storten met landen zoals China.

Deze maand wordt chaos voorzien door een aantal experts en woedt er in de achtergrond een staatsgreep tegen Donald Trump. En wie weet, hebben de eigenaren van de FED besloten dat het nu weer tijd wordt voor een nieuwe en grotere wereldwijde crisis, want je kunt ze van alles verwijten, behalve dat ze niet slim zijn.

Lees hier verder.

BronNiburu.co

Dalternative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: