De “ik blijf op facebook omdat ik er best veel mensen bereik” illusie

Het nieuwe initiatief Bravenewbook.com als alternatief op Facebook is voor sommige mensen nog een wat enge sprong.

Zo deed David Icke zijn uiterste best om zijn Facebook pagina terug te krijgen nadat deze verwijderd was. De verheugde melding toen hij zijn pagina weer actief kreeg, duidt een beetje de naïviteit van iemand die zegt mensen wakker te schudden.

Blijkbaar hebben mensen niet door hoe de AI bots van Facebook werken. Je houdt je volgers misschien wel en je kunt misschien nog wel dingen posten, maar de AI (kunstmatige intelligentie) bots van Facebook zorgen ervoor dat die postings alleen bij die mensen terecht komen die toch al in jouw denkwijzes meegaan. De AI weet precies hoe iedereen denkt, wat de interesses zijn en hoe iemands sociale netwerk eruit ziet. Dus hoewel je berichten misschien nog wel je vaste volgers bereiken (maar soms ook gewoon weg gefilterd worden: zie hier) zal de AI er simpelweg voor zorgen dat je aanwas of invloed niet via hun site groeit. Je berichten kunnen worden gedeeld, maar niemand (die dat niet mag) zal ze daadwerkelijk onder ogen krijgen.

Waarom niet?

Omdat de AI scripts dit van de tijdlijn van jouw vrienden weg filtert, als ze vinden dat het niet bij hun “interessegebied”verder.

Lees hier verder.

Bron: martinvrijland.nl

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: