Hoe bescherm je jezelf tegen radioactieve straling?

Wat moet je doen als er radioactiviteit vrijkomt?

• Beletten dat de schildklier radioactief jodium kan opnemen.
• Beschutting zoeken voor de radioactieve wolk.
• Niet meer naar buiten gaan.
• Radio en/of tv aanzetten, luister naar de nieuwsberichten.
• Drink voldoende, bij voorkeur water.
• Alle ramen, deuren en ventilatie sluiten.
• Meteen emmers en badkuip vullen met water, voordat dit besmet kan raken, sluit dan het water en gas af, zet de verwarming uit, sluit kieren en deuren.
• Alleen voedsel uit blik eten.
• Haal je kinderen niet af van school. De leerkrachten volgen dezelfde beschermingsmaatregelen.
• Zit je in de auto, zet dan de ventilatie uit.

Hoe kun je voorkomen dat je radioactief besmet wordt?
Een van de radioactieve elementen die bij het vrijkomen van radioactiviteit in de atmosfeer terechtkomen, is radioactief jodium. Als dat jodium in de schildklier belandt, veroorzaakt het letsels die jaren later tot kanker kunnen leiden. Het innemen van stabiel jodium kan dat beletten. Het verzadigt namelijk de schildklier, waardoor die geen radioactief jodium meer kan opnemen.

Het belangrijkste bij radioactieve straling is de bescherming die je de eerste paar dagen/weken hebt.
Zorg dat je de eerste paar dagen in huis blijft, sluit alles de eerste paar dagen af, ramen, deuren, de ventilatie, water en gas. Zo ben je redelijk goed beschermt tegen de straling.

Straling bestaat uit alfa, bèta en gamma straling. Je huis blokkeert vrijwel alle alfa en bèta straling, alleen gamma straling komt door de muren heen. Gamma straling is het minst gevaarlijk, alleen in hoge dosis is het gevaarlijk.

Het belangrijkste bij een nucleaire explosie is de bescherming die je de eerste paar dagen/weken hebt. Zorg dat je de eerste paar dagen in huis blijft, sluit alles de eerste paar dagen af, ramen deuren, de ventilatie, water en gas. Zo ben je redelijk goed beschermt tegen de straling.

Radioactief materiaal is het meest gevaarlijk, dit dwarrelt door de lucht en je kunt het binnenkrijgen. Als je het binnenkrijgt wordt je blootgesteld aan alfa en bèta straling. Normaal blokkeren muren en zelfs de lucht de alfa en bèta straling, nu komt het direct in je lichaam. Dit is het meest gevaarlijk, daarom moet je je huis/schuilplaats goed isoleren tegen radioactief materiaal.

Het radioactief materiaal verdwijnt na verloop van tijd, als een atoom een alfa, bèta of gamma deeltje uitstraat verandert het atoom in een ander deeltje, wat meestal geen ander radioactiefdeeltje meer uit kan stralen. De straling verdwijnt na verloop van tijd.

De tijd dat de radioactiviteit met 50% is verminderd noemt men de halveringstijd. Deze duurt ongeveer 8 dagen. Na 2 halveringstijden is de straling nog maar 25% van wat het eerst was. Daarom is het belangrijk om de eerste paar dagen een goede schuilplaats te hebben, omdat er dan het meeste straling is.
Je moet natuurlijk een goed noodrantsoen hebben om die eerste dagen/weken door te komen + kaarsen e.d. en een ehbo-kit.

Tegen straling kan je veel jodium slikken….daardoor neemt je lichaam vrijkomend radioactief jodium niet meer op maar verlaat dit snel via de urine het lichaam. Je zou ook dagelijks jodium aan de binnenkant van je polsen kunnen druppelen.

Verder zoveel mogelijk zorgen dat je geen radioactief stof binnen krijgt…blikvoedsel dus gebruiken of uit je diepvries, flessenwater om in te koken en te drinken, of bijv. water dat je direct na het begin in emmers of badkuip hebt gevuld, voordat het stof in de leidingen gekomen kan zijn.
Als je hiermee te laat was, of je wilt het zekere voor het onzekere nemen, kun je altijd nog zelf je water distilleren en de mineralen die je door het drinken van Loo gedistilleerd water tekort komt, aanvullen met het nemen van sole, wat je zelf maakt van Keltisch zout.

Waarom wordt deze radioactieve jodium door onze schildklier opgenomen?
Alles waar ons lichaam e meten tekort aan heeft nemen we op.
Dr. David Brownstein, Holistisch arts die zich o.a. bezig houdt met schildklierproblemen, zei: “Na het testen van meer dan 500 patiënten heb ik ontdekt dat 94,7 procent van mijn patiënten een Jodium tekort had.”

Ondanks dat je dit alleen zeker weet als je een bloedtest hebt uitgevoerd is de kans groot dat jij ook een tekort aan jodium hebt.

Wat is de oplossing?
Dr. Brownstein zegt, “Zolang er genoeg niet-radioactieve Jodium in ons lichaam ligt opgeslagen is er geen plaats voor radioactieve Jodium om zich in het lichaam te nestelen. Het zal ons lichaam verlaten zonder schade aan te brengen. Het is daarom noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je voldoende Jodium in je lichaam hebt, voordat de radioactieve straling je bereikt”.

Korte toelichting:
Je schildklier, bepaalde organen en weefsels (zie hieronder) zijn als een soort ‘spons’ van jodium. Je las zojuist dat de kans groot is dat je op dit moment een jodium tekort hebt. Komt er radioactieve straling over West-Europa, dan zal je huid en zul je tijdens het ademen radioactieve jodium opnemen, je lichaam zal het als een ‘spons’ opzuigen. Heb je voor die tijd je lichaam echter verzadigd met niet-radioactieve jodium (door dit nu als supplement te gaan nemen), dan ben je beschermt.

Dosering
Als mensen tolereren we een vrij hoge dosering jodium. Wanneer de straling West-Europa bereikt is het noodzakelijk om dagelijks een hoge dosering te nemen. Alleen mensen die op dit moment schildklier problemen hebben moeten lagere doseringen nemen en het langzamer opbouwen. Dit zal bij de meeste mensen zo zijn, aangezien Dr. Brownstein schreef dat bijna 95 procent van zijn patiënten een tekort aan jodium had.
In dat geval is het aan te raden, zegt Dr. Michael B. Schachter, om tussen de 12.5 mg en 50 mg per dag te nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat als iemand een tekort aan jodium heeft een dosering van 50 mg per dag het probleem binnen 3 maanden zal oplossen. Neem je 12.5 mg per dag, dan duurt het een jaar.

Zodra de straling West-Europa bereikt is het nodig om de hoogst mogelijke dosering te nemen die je lichaam aan kan*. Dit is nodig om je lichaam tegen radioactieve jodium te beschermen.
Bij voldoende jodium aanwezig in het lichaam bescherm je jouw schildklier, borsten en eierstokken (bij vrouwen) en je prostaat (bij mannen), alsmede andere weefsels in het lichaam.
Op dat moment is er weinig tijd om je lichaam voor te bereiden en daarom, zegt Dr. Brownstein dat het aanbevolen is hoge doseringen te nemen.

• Van geboorte tot 1 maand: 16 mg per dag
• Van 1 maand tot 3 jaar: 32 mg per dag
• Voor 3 tot 12 jaar: 65 mg per dag
• Van 12 tot 18 jaar: 65 mg per dag (tot 120 mg per dag zodra de tiener zich bijna tot een volwassene heeft ontwikkeld)

Een Jodium die je zou kunnen gebruiken is Nascent Iodine (Iodine = Jodium). Deze bevat 400 mcg per druppel. Dat betekent dat 10 druppels 4 mg is en 100 druppels slechts 40 mg. Het is daarom veilig om hogere doseringen te nemen dan op de verpakking staat. Eigenlijk zou je mogen negeren wat op de verpakking staat* en het beste onderstaande richtlijnen kunnen volgen.

100 druppels per dag is een sterke dosering, maar wanneer de straling over Nederland en België trekt dan wordt aangeraden om deze hoeveelheid dagelijks te nemen (40 mg) en 50 druppels voor kinderen (20 mg).

Tip: Een alternatief voor jodium is kelp.

Het is belangrijk om te onthouden dat onder normale omstandigheden je nooit zo snel deze hoge doseringen zou moeten nemen.
Je zou in dat geval beter met lage doseringen starten om te bekijken wat het effect op je lichaam is. Er zou bijvoorbeeld een detox (ontgifting) reactie kunnen ontstaan. Maar in spoed gevallen, als de straling hier naar toe trekt, hebben we hier simpelweg niet de tijd voor.
Dr. David Miller heeft gezegd: “Jodium is in microgram hoeveelheden nodig voor de schildklier, in milligram hoeveelheiden voor borst- en andere weefsels, en in grammen voor therapeutische doelstellingen.”.
Dr. Brownstein zei dat hij 200 tot 300 mg per dag heeft gebruikt voor borstkanker patiënten.

Deze hoge doseringen worden gebruikt in noodgevallen, maar nemen het risico van bijwerkingen met zich mee, onder andere: allergische reacties (hooikoorts, moeite om te ademen, benauwdheid op de borst, zwellingen van de mond, lippen of tong), verwarring, koorts, hartritme stoornissen, smaak van metaal in de mond, tintelende handen of voeten, buikpijn, opgezwollen nek of keel en sneller moe zijn.

Andere bijwerkingen kunnen zowel een versnelde als een vertraagde schildklier zijn.
Maar wanneer we worden blootgesteld aan radioactieve straling is het absoluut noodzakelijk om jodium te nemen. Wat voor jodium je ook maar kunt vinden*.

* Dit is geen medisch advies. Neem voordat je start met het nemen van (hoge doseringen) jodium eerst contact op met je huisarts.

Wat moet ik verder doen om mijn lichaam te beschermen?

Belangrijk om te onthouden is dat jodium je lichaam niet beschermt tegen uranium, cesium en plutonium straling. Je hebt andere voedingsstoffen nodig om ziektes ten gevolgen van deze radioactieve stoffen te voorkomen.

De magische effecten van Spirulina en Chlorella
De zogenaamde superfoods  spirulina en chlorella (vaak verkocht als poeder of in tabletvorm) beschermen je lichaam en helpen je lichaam te ontgiften nadat je bent blootgesteld aan schadelijke straling. Ze helpen organen te beschermen die niet worden beschermd door jodium.

Spirulina
Is een zee-alg zeer rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het geeft je lichaam geweldige beschermende mogelijkheden tegen straling, naast zijn andere anti-aging en anti-kanker voordelen. Het zal je immuunsysteem versterken en diverse lichaamsprocessen optimaliseren.

Chlorella
Net zoals Spirulina zit chlorella vol met vitamines, mineralen en voedingsstoffen die het lichaam helpen te ongiften van zware metalen en andere toxische stoffen. Chlorella is ook een zee-alg en beschermt ons lichaam tegen DNA-schade, het balanceert onze pH niveau’s, gaat ontstekingen tegen, verbetert onze darmflora en versterkt ons immuunsysteem.

Start met het dagelijks nemen van Chlorella en Spirulina.
Het zal niet alleen altijd je gezondheid verbeteren, maar bereidt je lichaam tevens voor op eventuele radioactieve straling. Er zijn honderden onderzoeken gedaan naar de anti-straling effecten van deze twee superfoods en er zijn diverse bewijzen gevonden dat mensen die deze superfoods na de Tsjernobyl ramp regelmatig aten, in betere gezondheid waren (en bijvoorbeeld geen Leukemie kregen) dan mensen die dat niet deden.

Wat kan ik nog meer doen?
Daarnaast raad ik je aan deze tips op dagelijkse basis te volgen ter voorbereiding op een eventueel rampscenario en ze in grote hoeveelheden te eten tijdens een eventuele ramp.

Eet en/of gebruik dagelijks:

Kelp.
Kelp zijn als een soort noodles (het is een zeewier) die je dagelijks zou kunnen eten (bijvoorbeeld ter vervanging van pasta, rijst of aardappelen). Kelp is zeer rijk aan jodium en verkrijgbaar in de meeste biowinkels. Het is heerlijk om te eten in combinatie met (wok)groenten en bijvoorbeeld kip of vis.
• Hoge doseringen vitamine C.
Chlorofyl. Chlorofyl is het bladgroen van planten dat licht opvangt en de energie daarvan omzet. Het kan zonlicht bruikbaar maken voor fotosynthese (waarbij zonlicht weer wordt omgezet tot energie in de vorm van glucose). Chlorofyl zit in bladgroenten en in grassoorten (zoals bijvoorbeeld Tarwegras), maar vooral ook in Chlorella. Chlorella bevat tot 40 keer meer chlorofyl dan tarwegras.
Zeolites. Zeolites zijn beschikbaar als vloeistof of in poedervorm.
Fulvic Acid.
Ashwagandha.
Ashwagandha helpt de schildklier om met stress om te gaan. Als we radioactieve jodium in ons lichaam krijgen kan ons lichaam (onze schildklier) ons beter tegen deze straling, met behulp van Ashwagandha, beschermen. Ashwagandha kan als tablet op internet worden besteld.
Keltisch zeezout.
Keltisch zeezout helpt ons te ontgiften van radioactieve jodium.
Selenium.
Selenium is een antioxidant die in grote hoeveelheden gevonden kan worden in Brazil Nuts.
Reishi mushroom.
Ginseng.
Kokosolie.
Kokosolie versterkt en stimuleert de schildklier.

En zoals we reeds hebben behandeld, eet/gebruik dagelijks:

Jodium (als supplement, vloeibaar of in capsule vorm)
Chlorella
Spirulina

Drink daarnaast veel (gefilterd, beter nog zelf gedistilleerd) water om je lichaam te reinigen. Als je je water zelf distilleerd, vul je de ontbrekende mineralen aan met sole, gemaakt van Keltisch zeezout.

Attentie!
Onthoud dat de kans sterk aanwezig is dat radioactieve straling nog voor jaren aanwezig kan zijn.

In Tsjernobyl hebben mensen overleefd en sommige mensen zijn zelfs gezond gebleven. Dit was geen toeval. Zij aten voeding die hun lichaam in staat stelde zichzelf beter te kunnen beschermen.
Voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding, zei Hippocrates reeds 400 jaar voor Christus. Dit is het moment in de geschiedenis waarop dit belangrijker wordt dan ooit.

Bestaat er een veilige dosis radioactiviteit?
Er bestaat geen veilige hoeveelheid straling. Al is het half-leven van radioactieve straling inderdaad 8 dagen, iedere hoeveelheid radioactieve straling is teveel voor het lichaam.

Bestaat er een alternatief voor jodiumpillen?

Kelp als natuurlijk alternatief voor Jodiumpillen ?
Omdat Jodium reeds wordt toegevoegd aan gejodeerd zout, wordt soms gewaarschuwd voor te veel Jodium.
Bio-gebonden jodium is echter minder gevaarlijk dan zijn industriële soortgenoot.
Het teveel verlaat het lichaam weer via de urine en de ontlasting.
Het jodium in kelp is een belangrijk hulpmiddel bij het verdrijven van radioactieve stoffen.
Regelmatige preventieve inname van enkele tabletten per dag of per maaltijd, zorgt er mogelijk voor dat je schildklier reeds voldoende Jodium aanvoer en voorraad heeft en dus minder gevoelig is bij een eventuele radioactieve jodium besmetting.

Helpt Spirulina bij uitscheiding radioactiviteit?

The Chernobyl Tragedy and the Children of Belarus
Spirulina Saves Children of Chernobyl from Radiation Poisoning
Now let us turn to the nuclear disaster at Chernobyl, Belarus which produced radiation sickness in countless people. When disaster struck with the 1986 reactor meltdown at Chernobyl in the Ukraine, approximately 134 plant workers and firefighters battling the fire at the Chernobyl plant were exposed to high radiation doses — 80,000 to 1,600,000 mrem (800 to 16,000 mSv) — and suffered from acute radiation sickness. Of these, 28 died within the first 3 months from their radiation injuries. Two more patients died during the first days as a result of combined injuries from the fire and radiation.

Not just the Ukraine, but the neighboring state of Belarus was also affected. It received 70% of the radioactive fallout and 23% of its territory became contaminated with radioactivity. In total, over 160,000 children and 146,000 cleanup workers became victims of radiation poisoning that produced higher incidents of birth defects, leukemia, anemia, cancers, thyroid disease, degeneration of spinal fluids, liver and bonemarrow, and severely compromised immune systems.

A British company, Earthrise UK, is reported to have sent shipments of spirulina tablets and spirulina powder (spirulina is a super green sea algae) to clinics in Belarus for the treatment of children suffering from radiation sickness after Chernobyl. Earthrise sent shipments to the Children of Chernobyl Committee in Minsk and Soviet physicians used the supplements in clinics in Minsk and Grodno, Belarus as well as in Kiev, Ukraine. By taking 5 grams of spirulina a day for 45 days , the Institute of Radiation Medicine in Minsk found that the children showed enhanced immune systemsand T-cell counts and reduced radioactivity.

The Institute also reported regeneration of bone marrow, spinal fluids, blood andthe liver. Dangerously low white blood cell counts of about 1000, typical ofleukemia, rose to an average of 3000 in 20 days, and the spirulina producedrapid improvements in the health of treated children compared to others who did not receive the algae.In particular, spirulina reduced urine radioactivity levels by 50% in only 20 days time and so the Institute developed a special program to treat 100 child renevery 20 days with spirulina. Amazingly, health restoration was reported even when radiation sickness was so advanced that the children’s eyeballs were bulging out of their sockets. Furthermore, the healing occurred during the continuous presence of radiation as well as the presence of radiationcontaminated food and water sources. Based on the Institute of Radiation Medicine in Minsk results, the Belarus Ministry of Health concluded that spirulina accelerates the evacuation of radionuclides from the human body.
In particular, spirulina given to children with accumulated high doses of radionuclides reduced radioactive cesium. No side effects were registered.

The Ministry of Health considered spirulina advisable for the treatment of people subject to radiation effects and requested more spirulina from overseas. The reports on these spirulina studies by the Belarus Hospital of Radiation Medicine can be found in BSSR Mission to the UN.

Mijn advies: Bereidt je in elk geval voor, neem wat producten in voorraad. Want als het eenmaal zover is, heb je die mogelijkheid niet meer.

Daarnaast kun je die producten ook nu al nemen (want onthoud dat alle bovenstaande producten altijd je gezondheid verbeteren, ook als er geen straling is). Je zorgt dan dat je lichaam meer afweer heeft, o.a. tegen radioactiviteit.
En je voorkomt dat je in een situatie zou kunnen komen, dat je op korte termijn hele hoge doseringen jodium zou moeten gebruiken. Terwijl voorkomen toch altijd beter is dan genezen.

Ik geloof in elk geval in het nemen van intelligente beslissingen en in jezelf voorbereiden.

Je verliest nooit iets als je jezelf beter informeert over wat er gaande is, en wat je er tegen kunt doen.

Bronnen:
– Blog van Dr. Sircus
– Artikel van Dr. Joseph Mercola
– Artikel door Dr. Sircus op naturalnews.com met bronnen van Dr. Brownstein en andere artsen
http://www.stralingsvrij.info/radioactiviteit-jodiumpillen-spirulina-detox/index.html
http://www.e-gezondheid.be/kernenergie-hoe-bescherm-ik-me-tegen-radioactieve-neerslag/breve/1266
http://www.goeievraag.nl/vraag/maatschappij/overleef-burger-zijnde-nucleaire-oorlog.112709
http://jessevandervelde.com/hoe-beschermen-tegen-radioactieve-straling-uit-fukushima/
http://www.olen.be/product/512/default.aspx?_vs=0_N&id=2220
http://www.stralingsvrij.info/radioactiviteit-jodiumpillen-spirulina-detox/index.html
– National Paper, World Summit for Children, Sep.1990. and Correspondence from the Children of Chernobyl Committee, Minsk.5/15/90

Lees ook:

Dalternative.com

index.jpg
Blijf gezond met Drogisterij.net

                             

One thought on “Hoe bescherm je jezelf tegen radioactieve straling?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s