Deze 20 moderne smartphones hebben de minste en meeste straling

Elke mobiele telefoon zendt ongemerkt straling uit op verschillende frequenties. De sterkte van deze straling is echter door Europa op 8 oktober 2003 aan banden gelegd. 

De sterkte van de straling moet van Brussel sinds deze datum onder de 2 watt per kilogram lichaamsgewicht blijven. Alle telefoons die in ons land worden verkocht zitten onder dit limiet, maar er zijn toch grote verschillen…

De sterkte van de straling die mobiele telefoons uitzenden drukken we meestal uit in een zogenaamde SAR-waarde. SAR staat voor Specific Absorption Rate. Het is een eenheid die uitdrukt hoeveel straling er in het lichaamsweefsel wordt geabsorbeerd, waardoor warmte opgewekt kan worden. Meestal drukken we dit uit in Watt per kg, oftewel W/kg. Hoewel de wet een maximum van 2 W/kg voorschrijft, adviseert het Duitse instituut van Der Blaue Engel een SAR Waarde van onder de 0,6 W/kg (1).

Doorgaans worden er twee SAR-waardes opgegeven: eentje is de gemeten belasting bij gebruik op het hoofd en de ander op het lichaam. Bij telefoons geven fabrikanten vaak meerdere waardes op, zowel voor Europa als Amerika. Deze waardes kunnen onderling sterk verschillen. Laat je dus niet geruststellen bij getallen die gelden voor Amerika, voor Europesche frequenties kan het precies andersom zijn!

Lees hier verder.

Bron:  Ahealthylife.nl

Dalternative

Leave a comment