Felle vuurballen verschijnen aan de hemel

Er zijn op dit moment zeer bijzondere verschijningen in het luchtruim. Zijn het vuurballen of onbekende objecten?

In de afgelopen dagen zijn vuurballen gezien boven Saoedi-Arabië, diverse Amerikaanse staten, Australië, Duitsland en Groot-Brittannië.

Eind december waren honderden Amerikanen getuige van een overvliegende vuurbal boven Iowa. Een camera van een lokaal weerstation registreerde de vuurbal, die werd waargenomen in de staten Iowa, Indiana, Illinois, Missouri en Tennessee.

ISON

In oktober vorig jaar was IJsland in de ban van een lichtgevend object dat in een tuin van een stadje terechtkwam en vervolgens uitdoofde. Er zijn nog geen sporen aangetroffen van het object.

Komeet ISON raasde eind november vorig jaar langs de zon. In januari 2013 zag ruimtesonde Swift dat de kern van ISON iedere minuut meer dan 50.000 kilogram stof naar buiten spuwde.

Komeetonderzoeker Paul Wiegert van de University of Western Ontario zei dat de aarde rond 12 januari dit jaar een aantal dagen in aanraking zou kunnen komen met brokstukken van komeet ISON. Hij voegde toe dat de deeltjes te klein zouden zijn om te verbranden in de atmosfeer.

Fel licht

Er is op dit moment met name aandacht voor een vuurbal die dinsdagochtend is vastgelegd boven de stad Dillon in de Amerikaanse staat Montana.

Ruth Jackson reed vlak voor zonsopkomst met haar man en twee kleindochters door Dillon toen ze een fel licht in de lucht zag. Het gezelschap stopte langs de kant van de weg om foto’s te maken.

Het beeldmateriaal werd opgestuurd naar het Montana Space Grant Consortium. Directeur Angela Des Jardins reageerde: “Het eerste wat ik zag was iets wat door de lucht vloog en in brand leek te staan.”

“Het zijn in dit geval geen buitenaardsen en hoewel ik geen autoriteit ben op het gebied van meteoren, kunnen we in dit geval aannemen dat het geen meteoor is geweest,” ging ze verder.

Het onderzoeksinstituut krijgt geregeld foto’s toegestuurd van mensen, maar heeft zoiets nog nooit gezien, aldus Des Jardins.

Bron en beelden: Nbcmontana.com

Lees en zie meer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: